Több bolt bezárt, több bolt kinyitott Csömörön…

Áttekintettük a helyi kereskedelem legfontosabb történéseit - és közben frissítettük vállalkozói-szolgáltatói oldalunkat.

Még 2020-ban nyitott meg a Béke tér közelében a Briós pékség. A kicsike épületben korábban festékbolt, majd fideszes kampányiroda működött, évekig azonban üresen állt. Az itt indult kis pékség különleges termékválasztékával, kovászos kenyereivel, és a komoly minőséghez „igazodó” viszonylag magas áraival tűnik ki. A hely népszerűsége töretlennek tűnik, az utóbbi időben már mini kerthelyiségben fogyaszthatjuk el a helyben vásárolt kávét, süteményt.
            Szintén a Béke térhez kötődik az utóbbi időszak legnegatívabb változása: idén tavasszal megszűnt a több mint fél évszázados múltra visszatekintő újtelepi-hőstelepi nagy ábécé. A nem csömöri bérlő felmondott, a hírek szerint pedig a tulajdonos Gödöllői Coop Zrt. (a Felvári presszó épülete is az övék) nem akarta kiadni az épületet újabb élelmiszerkereskedelmi egységnek. A környék lakói nagyon elkeseredtek, hiszen nincs a közelben hasonló nagy bolt. Volt érdeklődő vendéglő nyitására, csomagolásmentes bolt beindítására is, de az árban nem tudtak megegyezni a felek. Végül nem kereskedelmi szolgáltatás, hanem egy kis üzem működik majd itt, amely minőségi gyógynövény termékeket fog gyártani. Úgy tudjuk, az üzem működése nem jelent majd zavaró hatást a környék lakóinak, akik közül többen aggódtak az új helyzet miatt. Az épület fekvése mindenesetre kifejezetten széles körű lakossági szolgáltatásra lenne alkalmas, amiből nem sok van Csömörön, de hát egyelőre ez már veszett fejsze…
            A Béke téri üzlet korábbi bérlője másik érdekeltségét is feladata a településen: a Major úti HÉV-átjárónál működő Trió élelmiszerbolt viszont megmaradt, csak az üzemeltető lett más. A nyitva tartás és a szolgáltatás terén nincs változás, továbbra is ez a leghosszabb nyitvatartású élelmiszerbolt: hétfőtől-péntekig 5.30-22.00 óra között, szombat-vasárnap 7.00-22.00 óra között van nyitva.
            Hosszú évek kongó állapota után viszont új bérlőre lelt a Laky sarki korábbi vendéglő és élelmiszerbolt épülete: Ciao pizzéria néven nyílt itt tavasszal vendéglő. A hely hamar igen népszerű lett, köszönhetően a valóban minőségi pizzáknak és egyéb olasz ételeknek, na meg az olasz kézműves fagylaltnak is. Ezzel duplájára nőtt a helyi vendéglők száma (a Szabadság úti Zöldfa vendéglő a másik…), igaz, a Széchenyi úti Hamburger bárban és a Major úti Csömöri étkezdében is fogyaszthatunk finom meleg ételeket.
            Most nyílik éppen, a korábbi Pötyi mama sajtboltja helyén, a Rákóczi u.-Vágóhíd u. sarkán egy csomagolásmentes bolt („Földi jó”). Az ökoszemlélet jegyében induló vállalkozást Újszászi Erika, a Csömöri Termelői Piac szervezője „jegyzi” és jelentősen épít az utóbbi időben egyre nagyobb létszámúvá váló, környezettudatos vevői körre.
             A legújabb hír pedig: a Szabadság úti Csoki bolt az ingatlanon található másik épületbe, a Petői utcára nyíló téglás burkolatú házba költözött.
            A Csömöri Hírek folyamatosan frissülő oldala összegyűjti a helyi szolgáltatókat, amely ide kattintva tekinthető meg.
http://csomorihirek.hu/csomori-vallalkozasok
Örömmel veszünk minden kiegészítést, új információt. Kérjük, írják ezeket meg nekünk az info.csomorihirek@gmail.com címünkre, vagy üzenetként a Csömöri Hírek Facebook oldalára.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.