Gyűjtik az ajánlásokat a Csömöri Civil Egyesület képviselő-jelöltjei és polgármesterjelöltje

A civil csapat kb. 100 aktivistája nyolc választási körzetben gyűjti az ajánlásokat.

A csomori.civil@gmail.com címre várja a Csömöri Civil Egyesület azoknak a választópolgároknak a jelentkezését, akik ajánlásukkal szeretnék támogatni az egyesület polgármesterjelöltjét, Fábri Istvánt, és képviselő-jelöltjeiket, de személyesen nem jutnak el hozzájuk az egyesületi jelöltek vagy aktivisták. Ha jelzik elérhetőségüket, egy-két napon belül felkeresik őket az ajánlóívekkel.
A Csömöri Civil Egyesület már március elején véglegesítette a képviselő-jelölti listáját, illetve a polgármesterjelöltjét. Íme a jelöltek, lakóhelyi (választási) körzetek szerint:

Polgármesterjelölt:
Fábri István

Képviselő-jelöltek:
1. körzet (Újtelep): Pásztor Sándor
2. körzet (Újtelep-Hőstelep): Onhausz Erzsébet
3. körzet (Ófalu-Körmendi-hegy): Szántóné Hermányos Mária
4. körzet (Ófalu-Kálvária alatti utcák): Tihanyi Ferenc
5. körzet (Kakas-telep-Edloman terület, Szőlő u.): Sipos Tamás
6. körzet (Szőlő-hegy-Széchenyi út-Vadkerti Zs. u., köz-„Rét utca fölötti madár nevű utcák): Tormay-Lesták Mária
7. körzet (Majorszegi-dűlő és liget, Rét u.): Eigler Tamás
8. körzet (Középhegy, Laky u. térsége, Vízműsor):   Rajnai Henrik

A részletes választási utcalista itt érhető el.

Minden civil egyesületi jelölt több éves önkormányzati tapasztalattal rendelkezik és jelenleg is tagja a testületnek.

A Csömörön elsőként jelölteket állító egyesületnek várhatóan egy polgármesterjelölti kihívója lesz, az egyes képviselői körzetekben pedig egy, kettő vagy három jelölttel kell majd megküzdenie a képviselőjelöltjeiknek. Egy februárban bejegyzett, kifejezetten a választásra létrehozott szervezet a polgármesterjelöltje mellett minden egyéni képviselői körzetben állított jelöltet; ezenkívül a DK hat körzetben állít majd képviselőjelöltet, és egyelőre két körzetben egyéni, mindenkitől független jelölt is indul. A Fidesz nem állított jelöltet, mint ahogy a többi ellenzéki párt sem. A teljes jelölti listáról rövidesen összeállítást közlünk.

Új választási rendszer Csömörön
A 10 ezer fős lakosságszámot elérő Csömörön a korábbiakhoz képest más választási rendszer lépett életbe idén, így egy választópolgár a polgármester mellett már csak a saját körzetében ajánlhat képviselő-jelöltet, illetve szavazhat majd egy jelöltre. Ez a legtöbb embernek még igen új, de hozzá kell szoknunk: már nem mi „állítjuk össze” a képviselői szavazólapon a 8 fős képviselő-testületet úgy, hogy 20-25-30 jelöltből kiválasztunk 8 szimpatikus nevet, hanem csak egy képviselőre szavazhatunk, aki a lakóhelyünk szerinti körzetben indul. Az összes képviselő-jelölt így „szétszóródik” az egész településen, a mostani információk szerint az egyes körzetekben az indulók számától függően 2, 3 vagy 4 képviselőjelölti név szerepel majd a szavazólapon, közülük kell majd 1 főt beikszelni.

(Képünkön az Egyesület által összeállított választási térkép szerepel a 8 egyéni választókerület határaival. Az utcákra lebontott, hivatalos lakóhelyi lista itt érhető el.)

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.