Megszűnik az iskolatej szeptembertől?

A Naszájtej Zrt. arról értesítette az oktatási-nevelési intézmények fenntartóit, hogy 2022. őszétől a Kormány nem biztosítja az iskolatej támogatásokat, így megszűnik a program.

Váratlan és előzmény nélküli levelet kapott e hét elején sok önkormányzat, így a csömöri is a Naszálytej Zrt.-től: a cég felmondja az iskola- és óvoda fenntartókkal a szerződéseit, mivel a Kormány már nem ad támogatást a gyerekek számára eddig biztosított iskolatejhez.
            Az évtizedek óta zajló, népszerű és az egészséges gyermekétkezést segítő program Csömörön az általános iskolások mellett a két óvodában minden gyermek számára biztosította a napi tejfogyasztást (egyes napokon ez kakaó vagy a tej egyéb ízesített változata volt). Az önkormányzat részéről Tormay-Lesták Mária, oktatási és ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester azonnal felvette a kapcsolatot a szolgáltató képviselőjével és ajánlatot kért alternatív, akár módosított szolgáltatási megoldásokra. Bármi is lesz azonban a cég ajánlata, ha az állam nem vállalja tovább a támogatást, akkor mindenképpen az önkormányzatnak kell a zsebébe nyúlnia a Laky utcai óvoda esetében. Az állami fenntartású általános iskola és az evangélikus egyházi Kacsóh Pongrácz utcai óvoda kapcsán egyelőre nem tudunk arról, hogy az intézmények fenntartói, a tankerült vagy az egyház saját forrásból tervezné a finanszírozást -  nem csoda, hiszen a rezsi-díjak hatalmas mértékű emelése miatt minden fél most a megtakarítási lehetőségeket keresi.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.