Nulla gólt lőttek és nulla gólt kaptak a csömöri csapatok

Merthogy a férfi és a női kézilabda csapat mérkőzése Covid fertőzések miatt elmaradt, a labdarúgók pedig gól nélküli döntetlent játszottak a hétvégén.

            Nem született csömöri gól a felnőtt csapatok múlt heti mérkőzésein, de olyan gól sem, amit a kék-sárgák kaptak volna…
A Csömör KSK férfi és női kézilabda csapatának edzőin egyaránt végigfutott a vírusfertőzés.
A férfi kézilabdások a Bp. Honvéd elleni, március 7-ére kiírt mérkőzés után a múlt heti hétközi mérkőzésüket sem tudták lejátszani koronavírus fertőzés miatt. A Budakalász elleni, csütörtökre tervezett rangadó ráadásul már másodszor marad el, ugyanis ez az ősszel elhalasztott mérkőzés pótlása lett volna. Kérdéses a jövő hét végi Pénzügyőr elleni hazai mérkőzés megrendezése is. A csapat egyébként jelenleg a 4. az NB/II Északi csoportjában, de az elmaradt mérkőzések pótlása után valószínűleg a 2-3. helyen fog majd állni. A csoportban sorra halasztják el a többi mérkőzést is, az együttesek nagy részében ugyanis megjelent a koronavírus fertőzés. A Csömöri KSK második csapata a Pest megyei bajnokság élbolyában található a tabellán, ám ők is a legutóbbi két mérkőzésüket elhalasztották fertőzéses esetek miatt (Solymári SC és Mogyoródi KSK).
       A Pest megyei első osztályban szereplő női kézilabda együttes korábban minden mérkőzését le tudta játszani, de most szombaton őket is elérte a járvány. A Gödi SE II. elleni mérkőzést több játékos igazolt fertőzése miatt nem tudta lejátszani a csapat. Ezen a hétvégén a bajnokság többi mérkőzését is el kellett halasztani. A csömöri együttes a bajnoki tabella középmezőnyében található.
       A Csömör KSK labdarúgó csapata sorozatban eddigi négy mérkőzését megnyerte, ráadásul három győzelmet kifejezetten erős ellenfelek (Szentendre, Pomáz, Mogyoród) ellen. Két mérkőzést a rossz talajviszonyok miatt még a közeli rákospalotai műfüves REAC pályán játszottak, ám most vasárnap már a csömöri „rendes” füves pályán fogadták a Bagi TC együttesét. A vendégek a bajnokság legjobban formájában lévő, a középmezőny elején található csapata, a csömöri ellen eleve a döntetlen elérését tűzték ki célul, amit sikerült is elérniük. A végeredmény 0-0 lett.
       A Pest megyei II. osztály Északi csoportjában szereplő csömöri labdarúgó csapat idei „találkozása” a koronavírussal a február végi Tápiószecső elleni idegenbeli mérkőzés elhalasztásában volt tetten érhető, mivel akkor a hazaiak fertőzöttség miatt nem tudtak kiállni.
       Mind a kézilabda, mind a labdarúgó mérkőzések zárt kapuk mögött, közönség nélkül zajlanak már ősz óta. A labdarúgóknál igen nagy botrányt kavart és nagy média nyilvánosságot kapott egy, éppen ebben a bajnokságban lezajlott márciusi mérkőzés, a Pomáz-Szentendre találkozó, ahol többtucat, illegálisan jelen lévő „szurkoló” még az erre a meccsre megnyitó helyi kocsmában is jókat iszogatott… Erről itt megnézhető egy videós összeállítás: https://rtl.hu/rtlklub/fokusz/rejtett-kameraval-jartunk-a-pomazi-focimeccsen-ahol-meg-a-kocsma-is-kinyitott. Eddig azt hittük, Magyarországon minden szabályt mindenki betart és a kiváló állami szervek mindent korrektül ellenőriznek, és hát tessék…
       A kézilabdázóknál már több mint egy hete minden utánpótlás bajnokságot felfüggesztettek, a focistáknál az U15-ös korosztálynál és az idősebbeknél még játszanak meccseket. A csömöri sport kft. vezetése és az önkormányzat közösen viszont úgy döntött, hogy bezárja a sportcsarnokot és az iskolai zárásokig az utánpótlás korosztály nem edzhet, csak a felnőtt labdarúgók és kézilabdázók. A futópálya van nyitva egyedül, azt mindenki használhatja egyéni sportolás céljára továbbra is.

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.