Elektromos rollerek a település szélén

Az utóbbi hónapokban egyre inkább megszokottá vált, hogy otthagyott rollerek sorakoznak a főváros felé vezető bekötő utakon.

Csömör és Budapest (XVI. kerület) közötti közigazgatási határt a településnév tábláknál immár pontosabban jelzik a bekötő utak szélén hagyott e-rollerek. A „parkolási” pontok: a cinkotai Magtár utca vége az M0-ás felüljáró alján, illetve a felüljáró másik oldalán is Csömör felé az új kerékpárúton; a Major úti M0-ás felüljáró fővárosi oldala, a Majorszegi-dűlőnél (Összefogás Rehabilitációs Központ) a Vilma utcához érkező kerékpárút; a Majorszegi-liget szélé található Liget utca különböző szakaszai.
A Csömör határában, nyilvánvalóan a főváros felől érkező kis járművek mindegyike Tier Swap! nevű, bérelhető, zöld színű elektromos roller, melyet mobil app segítségével lehet bérelni, és Budapesten belül használni. A Csömör határában megjelent járgányokból látszik, hogy már nem csak a főváros belső kerületeiben, de az agglomerációhoz közel eső, külsőbb kerületekben is használható, egészen a közigazgatási határig, ott ugyanis leállnak a rollerek és ezért hagyják az út, kerékpárút szélén, amit idővel a működtető cég összegyűjt és elvisz.
Van, akiket zavar, hogy miért hagyják ott az út szélén. Van, akiket nem zavar és közömbös számukra, főleg, ha arra gondolunk, hogy miért zavaróbb összesen néhány négyzetmétert foglaló roller látványa az össze-vissza hagyott autóknál. Van, aki pedig örül, hogy egyre jobban fejlődik ez az alternatív közlekedési eszköz.
Mindenesetre az új világ beköszöntött mifelénk is…
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.