A csömöri sportéletet is érintik a koronavírus fertőzések

A szakosztályok, hol már volt és van következménye a járványnak: kézilabda, asztalitenisz, futball, atlétika…
 
Amit országosan látunk, hallunk a koronavírus járvány sportéletet érintő következményeit illetően, az Csömörön is jelen van egy ideje. Egyre intenzívebben. Lassan kijelenthető az is, hogy egyre több bajnoki versengés veszti értelmét, és ez nem csak az irracionális magyar labdarúgó NBI/-et jellemzi (lásd a Magyar Labdarúgó Szövetség nevetséges, de inkább felháborító-felelőtlen döntéseit), hanem a többi csapat sportágat is.
            Szeptember elején a csömöri férfi kézilabdásoknál jelent meg a vírus, ami miatt egy bajnoki mérkőzést el is kellett halasztani .A most vasárnap játszandó Gödöllő elleni NB/II-es rangadón a csapat egyik meghatározó, és a posztján az egész bajnoki mezőny egyik legjobb játékosa úgy határozott: járványügyi okokból ő már nem lép idén ősszel pályára
             Szeptember elején több asztalitenisz játékosunk is pozitív tesztet produkált. Néhány lejátszott mérkőzés után pedig a szakszövetség az egész bajnokságot felfüggesztette a Pest megyei bajnokság I/BC Észak-csoportjában egyrészt a sok csarnokbezárás, másrészt több játékos idős kora miatt. A Csömöri Pingpong SE játékosai így már csak edzeni járnak le a helyi csarnokba.
            A szabadtéren edző, és egyéni sportnak számító atlétáknál is edzői szinten ütötte fel a fejét a vírust (egy fertőzöttről tudunk, több információnk nincs).
            A helyi  labdarúgó csapatnál pedig a két sikeres hazai győztes rangadó  után csapott be a krach: két edző és három játékos tesztje lett pozitív a héten, emiatt az e hét végi mérkőzésüket el is halasztották. Kérdés, ki tudnak-e állni a jövő hét végén, főleg, hogy több játékos teszteredménye csak pár nap múlva lesz meg.
       A sportközpontot üzemeltető nonprofit sport kft. ügyvezetőjének éppen most járt le a házi karanténja, de van más munkatárs is, akinek pozitív lett a teszteredménye.
Frissítés: a megyei első osztályban szereplő női kézilabdások két novemberi mérkőzése is elmarad, mivel az ellenfeleknél igazolt fertőzötteket találtak.

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.