Van, akik sportolással búcsúztak az óévtől…

Közel négyszáz futó és többszáz kísérő gyűlt össze december 31-én délelőtt a Csömör-Futapest szilveszteri futásra.

Igazi örömfutás, decemberi piknikezés, feltűnően meleg és napsütéses idő a Csömör Sportcsarnoknál - lassan hagyomány, hogy a legrégebbi hazai futóverseny-szervező egyesület, a Futapest a Csömör Sport Kft.-vel közösen rendezi meg évzáró terepfutó versenyét. A járványos időszak ellenére is összesen közel négyszázan álltak rajthoz három különböző távon: 1,5 km (iskolás táv), 4 km (rövidtáv) és 15 km (hosszú táv). A Palotai utca végéről induló futók a horgásztó felé indulva teljesítették a közeli szántóföldeken és a távolabbi dombokon (Laky-hegy-Páskom) kijelölt kilométereket.
Az indulók listáját tekintve több érdekességet is felfedezhettünk. Az egyik, hogy az ország minden tájáról érkeztek nevezések, Budapesttől Hatvanig, Debrecentől Sopronig, sőt, volt induló Szlovákiából és Lengyelországból is. Természetesen a mintegy nyolcvan csömöri induló mellett a szomszédos fővárosból, a környező Kistarcsáról, Kerepesről, Dunakesziről, Mogyoródról és Gödöllőről, illetve sok távolabbi Pest megyei településről érkeztek a legtöbben. Számos nagy egyesület versenyzője is az indulók között volt: UTE, Bp. Honvéd, FTC, BEAC, MFSE, Ikarus, Castor SE.
A Csömör Sport atlétái szép számban és szép eredményekkel szerepeltek, a legjobb helyi felnőtt versenyző is közülük került ki Vígh Zoltán személyében (15 km-es távon 2. hely), a legjobb iskolás versenyző pedig szintén (Csapó Zalán, 1,5 km-es távon 2. hely).
Különleges színfolt volt a Cube-Csömör kerékpár szakosztály fiataljainak indulása, akik kiemelkedően szerepeltek (Takács Valent Márk, ő Bükkszentkereszten lakik, a 4 km-es távon a 4. helyezést érte el).
A többszáz induló között feltűnt Solti László, a Csömör Sport Kft. nemrég kinevezett új ügyvezető igazgatója és Fábri István polgármester is.
Az abszolút győztesek: Subicz Flórián (Budapest), Gyalog Adél (Budapest, FTC-Triatlon), Kalász Bertold (Dunakeszi, Centrál AC), Jármay Boróka (Budapest, Castor SE), Vásárhelyi Máté (Budapest, Castor SE), Kovács Zsófia (Budapest, Budaörsi Triatlon Klub).
Részletes eredmények itt érhetők el: https://futapest.hu/eredmeny/csomor_e_2021.pdf

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.