Csömöri Hírek

Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük Csömör első és független hírportálján, a csomorihirek.hu oldalán!
További friss hírek, információk: www.facebook.com/csomorihirek/

A 2009. június elején indult weboldal a Csömöri Civil Egyesület honlapja is egyben. Célunk, hogy egyrészt minél részletesebb és hitelesebb információkat szolgáltassunk a település életéről, fontosabb eseményeiről, másrészt hogy elősegítsük a helyi közösségek, szervezetek és a csömöri polgárok egymás közötti kommunikációját.

Számítunk a helyi polgárok és közösségek aktív közreműködésére, legyen szó akár a weboldal szerkesztésében való közreműködésről, akár az információáramlásról.

Reméljük, internetes hírújságunk az Ön számára is hasznos és érdekes információkat nyújt majd településünkről!

Csömöri Hírek Szerkesztősége
csomorihirek.hu
e-mail: info.csomorihirek@gmail.com

Rovataink, szerkesztési elveink:

A hírek frissítése

A településen történt eseményekről, érdekességekről, a helyi közélet fontosabb történéseiről folyamatosan tájékoztatjuk az olvasókat egyrészt a részletesebb fő hírekben, illetve a „Rövid hírek” rovatban, a jobb oldali híroszlopban.

Olykor előfordul, hogy egy korábban megjelent hír szövegében utólag pontosítást végzünk.

A hírek mellett természetesen több más rovatot is folyamatosan frissítünk, illetve új tartalommal bővítünk.

Fő hírek, apró hírek

Portálunk legdinamikusabb részét értelemszerűen a hírek alkotják, melyek fontosságuk és részletességük szerint alapvetően két csoportra oszlanak: „fő hírek” és „rövid hírek”. Jelenleg nagyrészt helyi, csömöri hírek olvashatók; kisebb részben kifejezetten kiemelt jelentőségű, általában rendszeresen ismétlődő országos események, emléknapok (pl. könyvhét, trianoni szerződés évfordulója) is helyet kapnak.

A helyi hírek esetén döntően saját forrásból dolgozunk, betartva a tárgyszerű újságírás szabályait, de nem nélkülözve a kritikus és oknyomozó hozzáállást. A markáns, egyéni véleményeket tartalmazó írásokat mindig aláírással jelentetjük meg. A nem aláírt cikkek alapvetően a szerkesztőség véleményét tükrözik, vagy egyszerűen csak olyan jellegű híradások, ahol nincs jelentősége a szerzőségnek.

Hírarchívum

A Hírarchívumban minden korábban megjelent fő hír és apró hír időrendbe szerkesztve is megtalálható, havi bontásban.

Csömörrel kapcsolatos információk

Közvetlen hangvételű, a település legfontosabb jellemzőit tartalmazó írással mutatjuk be Csömört az érdeklődő, elsősorban nem csömöri olvasóknak. Az ennél részletesebb, közérdekű információk felkutatásához (intézmények, rendeletek, helytörténet stb.) a helyi önkormányzat honalapját, a www.csomor.hu oldalt ajánljuk. Amit viszont a nagyközség hivatalos honlapján sem talál meg: több érdekes, saját gyűjtésen alapuló információs térképet készítettünk pl. a helyi játszóterekről, a környékbeli strandolási, úszási lehetőségekről, vagy éppen „figyelmeztető” jelleggel a helyi szemétkupacokról.

Civil szervezetek

Kiemelt fontosságúnak tartjuk a településen működő különböző közösségek, civil szervezetek, körök, egyesületek, alapítványok és egyházak tevékenységének bemutatását: a szervezetekkel kapcsolatos információk a „civil szervezetek” link alatt találhatók meg.

Civil Szó

A Csömöri Civil Egyesület 2007 óta megjelenő hírlevele a Civil Szó. A negyedévi, minden csömöri háztartásba eljuttatott nyomtatott kiadvány legfrissebb száma honlapunkon is elérhető, a korábbi számok anyagait folyamatosan töltjük fel. Jelenleg ez a rovat frissítés alatt van.

Csapraforgó

A lapot az Under Csap Egyesület alapította 1990-ben. Az azóta hosszabb-rövidebb megszakítással kiadott kulturális és közéleti folyóirat szerkesztői közül többen is közreműködnek a Csömöri Hírek működtetésében. A lap korábbi számainak feltöltése folyamatos, a rendkívül gazadag hír-, publicisztikai és képanyagot sok írásunkhoz felhasználjuk.

Kapcsolat az olvasóval

Szerkesztőségünk örömmel vesz minden ötletet, javaslatot, ami a hírportálunk színvonalasabb működését segítheti. Az esetleges kritikákat is szívesen fogadjuk és megpróbálunk belőle tanulni. Minden észrevételt az info.csomorihirek@gmail.com címre kérünk eljuttatni.
Az egyes írásokhoz regisztráció nélkül is hozzá lehet szólni, de alapelv, hogy névtelen vagy álnév jellegű kommentelők hozzászólásait nem jelentetjük meg.