Két új vezető az önkormányzati intézmények élén

Április 1-től új vezetője van a Csömöri Községgondnokságnak és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft-nek.
 
Nyilvános, még decemberben és februárban kiírt pályázat útján választott két új intézményvezetőt a képviselő-testület. A két intézmény a település alapműködtetésében és közterületi fenntartásában meghatározó szerepet játszik.
            A községgondnokságot négy éve vezető Lukács Gábor megbízatása múlt év végén lejárt, ezért pályázatot írt ki az önkormányzat. Az állásra öten adták be a pályázatukat, a személyes meghallgatások után végül kettő jelentkezőt tartott alkalmasnak a pénzügyi bizottság, Lukács Gábort és Sinkó Pétert. A régi vezető az utolsó pillanatban már visszalépett. Sinkó Pétert végül a képviselők egyhangú szavazással választották meg az intézmény élére. Az új vezető három éve a Polgármesteri Hivatal műszaki osztályán dolgozott, elsősorban egyes beruházások menedzselése tartozott a munkakörébe. Az okleveles építőmérnök végzettségű, húsz éve Csömörön lakó Sinkó Péter megbízatása két évre szól, amely - ha mindkét fél elégedett az együttműködéssel - pályázatás nélkül további három évre meghosszabbítható.
Az önkormányzati honlapon az intézményvezetőről itt olvasható rövid bemutatás .
http://www.csomor.hu/oldal/uj-vezeto-a-kozseggondnoksag-elen
 
            A százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő, zöldterületi feladatokat végző Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft-t szintén már több éve vezető Kulich Gábor év elején döntött úgy, hogy elfogadja a fővárosi Városliget projektvezetői felkérését, így februárban itt is nyilvános pályázatot hirdetett a képviselő-testület. Ugyan érdeklődő volt több, de valószínűleg az éppen egyre jobban eluralkodó országos állapotok, a járványügyi helyzet is közrejátszhatott abban, hogy csak egy hivatalos pályázat érkezett be. A képviselők ugyanakkor egységesen jó véleménnyel voltak a jelentkezőről és pályázatáról, így egyhangúlag megválasztották Kovácsné Epres Csillát a Csötesz Kft élére. A kertészmérnök végzettségű, szintén közel húsz éve Csömörön lakó új vezető megbízatása, hasonlóan a községgondnoki vezetői álláshoz, két évre szól és három évre pályáztatás nélkül meghosszabbítható. Szó van arról is, hogy a leköszönő Kulich Gábor nem szakad el teljesen a csömöri önkormányzattól, és konkrét projektekben külső megbízással közreműködik majd.
A Csötesz kft új vezetőjéről az önkormányzati oldal közölt rövid bemutatkozó írást, ami itt olvasható.
http://www.csomor.hu/oldal/uj-vezeto-iranyitja-a-csoteszt
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.